Att hinna med sommarens alla nöjen

Konsten att hinna med allt kul som händer

På 8-17 jobb måste man planera in sina nöjen på kvällarna och på helger och hoppas på att solen skiner därefter. Som transkriberare på Transkribering.nu kan man först planera in sina nöjen efter det fina vädret och vad som erbjuds i ens stad, och sen låta transkriberingen styras därefter. Vi kan själva bestämma om vi vill jobba två timmar en dag och sex timmar nästa. Då kan man mitt i veckan hinna åka på utflykt till Skånes skogar eller ha en heldag på stranden.

Gårdagens utflykt

Igår åkte jag och min syster till Skäralids nationalpark och promenerade längs en bäck i den fantastiskt fina lövskogen. Höjdpunkten med hela promenaden var när vi fick insåg att man kunde dricka vattnet ur bäcken. Det smakade som man säger alldeles ljuvligt. Glöm källan i Bergslagen och flasktappat mineralvatten! Släck törsten i Skåne istället! Jag har under det senaste året haft en lite konstig längtan av att få dricka vattnet i Norrlands bäckar, och jag trodde att det bara var där man kunde göra det. Därför kom det verkligen som en välkommen överraskning när vi såg att man även kunde dricka vattnet i Skäralid.

Så länge vi håller vår leveranstid kan vi alltså lägga upp jobbet som vi själva vill. Eftersom jag åkte på utflykt igår jobbade jag lite mer idag istället. Det kallar jag flexibilitet!

/ Secilia Pettersson