Klippa ljudfiler snabbt, lätt och gratis

Internet kan verkligen vara enastående. I synnerhet när man hittar någonting som underlättar ens dagliga arbete, och dessutom är helt gratis och superlätt att använda. Som transkribent hanterar man mycket ljudfiler, och man är med jämna mellanrum hjälpt av att klippa filerna eller välja ut särskilda sektioner av dem. Som kund kan det också vara bra att klippa sina ljudfiler innan man laddar upp dem till oss. På så vis är det klart och tydligt var vi ska börja och sluta transkribera. Hemsidan http://mp3cut.net/ gör den här processen väldigt mycket enklare.

Klippa ljudfiler

Steg 1: Öppna din fil. Antingen från din hårddisk, eller från Google Drive, Dropbox eller en länk. Vänta därefter ett kort tag på att ljudfilen laddas in.

Steg 2: Ta tag i det första handtaget, till vänster, för att justera var ljudfilen ska börja.  Ta tag i det andra handtaget, till höger, för att justera var ljudfilen ska sluta. Du kan även använda tangentbordets piltangenter för finliret. Man kan också ställa in Fade in och Fade out, men ska man transkribera intervjuer är det bäst att låta det vara.

Steg 3: Tryck på CUT. Vänta en stund på att den nya ljudfilen skapas. Det kan ta ett litet tag.

Steg 4: När den nya justerade ljudfilen är klar så kan du spara den till din hårddisk, eller på Google Drive/Dropbox.

Nu har du din nya ljudfil som är helt anpassad efter den sektion du vill transkribera eller få transkriberad, något som verkligen underlättar transkriberingen. Nu är det bara att sätta igång och skriva eller ladda upp filen till oss!

/Viktor Norlander