Transkribering – nu ifrån Thailand

Transkriberingsjobb från Thailand

Sen två veckor tillbaka jobbar jag nu från Thailand. Jag pluggade en termin här på universitetet för tre år sedan och tyckte att Bangkok var en väldigt trevlig stad att bo i. Människorna är trevliga och maten är god och jag slipper att laga den själv. Så nu tre år senare är jag tillbaka i Bangkok och har precis fått uppleva Alla hjärtans dag.

Alla hjärtans dag i Thailand

I går var där Alla hjärtans dag och det firades även här i Thailand. Till skillnad från hur det firas i Sverige så kändes det mer storslaget här. Redan dagen innan var det markant hur många som köpte teddybjörnar. Det köptes minsann inte bara en vanlig liten nallebjörn, utan nallar som var lika stora som männens överkroppar. Och på självaste Alla hjärtans dag var det långa köer till blomsteraffären som vanligtvis bara brukar ha en eller max två i kö. Alla ville köpa något fint att ta med hem. Det var intressant att se hur olika samma dag firas i olika länder. Min uppfattning av hur det firas i Sverige är nog att det inte alls läggs lika mycket vikt på den här dagen som det kändes som det gjorde i mitt område här i Bangkok.

Förhoppningsvis var det i alla fall någon forskare hemma i Sverige som fick tid till en fin middag genom att anlita oss för transkribering.

Så här kan det ser ut när man köper nypressad juice på gatan.

/ Secilia