Transkribering och IT-säkerhet

Helt säker kan man faktiskt aldrig vara. Det händer då och då att information från stora och känsliga IT-system hamnar i orätta händer. Vi gör allt vi kan för att hantera dina transkriberingar på säkrast möjliga sätt.

Säkerhetsrisker

Vad händer ifall du har din e-post synkroniserad i din mobiltelefon, du glömmer mobiltelefonen någonstans och saknar skärmlås på telefonen? Oavsett hur säker mail-server du använder så riskerar du att informationen i din e-post hamnar i orätta händer. I din e-post kanske det finns inloggningsuppgifter till andra system som du använder?

När du skriver ut hemliga dokument på en skrivare du delar med andra så kanske någon annan hinner före dig till skrivaren och ser dina hemliga dokument? Eller så lämnar du dokumenten på ditt skrivbord när du går hem för dagen? Då kan någon annan gå dit och läsa handlingarna.

Du eller någon av dina kollegor kanske vill imponera på kompisar genom att ibland berätta lite för mycket om vad ni gör på jobbet? Har man sagt A så får man säga B, och plötsligt har du berättat om saker som faktiskt skulle vara hemliga.

Exempel på hur informationen i våra transkriberingar hanteras säkert
  • Överföringen av transkriberingarna sker genom ett SSL-krypterat ärendehanteringssystem vars servrar finns på en hemlig plats i världen.
  • När våra kompisar frågar vad det är för material vi skriver ner och för vilka kunder vi jobbar så berättar vi aldrig vilka kunderna är eller vilka ämnen vi transkriberar.
  • Vi raderar både ljudfil och textfil när vi är klara med dem. Vi raderar dem både från våra datorer och från vårt ärendehanteringssystem.
  • Vi låter inte våra webbläsare spara inloggningsuppgifter till vårt ärendehanteringssystem.
  • Om någon medarbetare har gjort en transkribering av ett jobbigt ämne så erbjuds de möjlighet att prata om det med sin chef, för att på så sätt bli av med behovet av att prata om det med någon annan.
  • Endast de som jobbar med en transkribering kan ta del av den.
  • Alla medarbetare påminns regelbundet om säkerhetsrutinerna för transkribering genom vårt ärendehanteringssystem.
  • Vi har en låg personalomsättning vilket ökar möjligheten att ha kontroll.

Det ska vara tryggt att vara kund hos oss!

/Oskar Jalkevik