Vi fortsätter jobba enligt GDPR

Minns ni för ett år sen när vi på någon vecka fick ungefär 100 mejl från företag och organisationer som informerade om hur de behandlar personuppgifter? Sen dök det upp massor av kryssrutor där vi skulle acceptera hur företag och organisationer behandlar våra personuppgifter. Vi fortsätter att klicka i dessa klickrutor när vi handlar på nätet eller registrerar oss på andra sidor. Vi på Transkribering.nu gjorde precis som alla andra gjorde för ett år sen.

Vi har fortsatt fokus på säkerhet och skyddande av personuppgifter

Att under förra våren upprätta en integritetspolicy var inte bara en papperstiger för oss. Vi har fortsatt att arbeta aktivt med att skydda personuppgifter. Just nu jobbar vi exempelvis med att radera de kunder som inte har varit aktiva som kunder på över två år. Det är en rutin som vi hade redan innan GDPR infördes. Vi ska bara lagra personuppgifter om vi har ett syfte med det. Det finns ingen anledning för oss att lagra personuppgifter om någon som inte längre är aktiv kund hos oss. Om vederbörande vill bli kund igen så är det förstås bara att vi registrerar dennes uppgifter igen.

Det material som vi transkriberar innehåller nästan alltid personuppgifter. Vi behöver lagra ljudfiler och textfiler hos oss medan vi arbetar med dem, men det finns ingen anledning för oss att lagra dessa filer när uppdraget är slutfört. Vi uppmanar därför hela tiden våra kunder att så fort som möjligt ladda ner filerna, så att inte vi har kvar filer liggandes hos oss i onödan.

Detta är bara två exempel på saker som vi gör regelbundet. Vi fortsätter hela tiden att utveckla vårt arbete med att skydda personuppgifter som lagras hos oss.