Varför välja oss?

 

Transkribering.nu har funnits sedan hösten 2012, först som enskild firma och sedan som aktiebolag. Transkribering.nu är troligtvis det företag i Sverige med störst och längst erfarenhet av att driva transkriberingsverksamhet.

Vi utvecklar hela tiden vårt arbetssätt för att leverera transkriptioner som gör dig som kund helt nöjd. Kontakta oss gärna om du vill ha referenser från tidigare kunder.

Exempel på transkriberingar

Klicka här för att se hur det ser ut när vi har transkriberat två avsnitt av olika radioprogram.

Administrativt team

Vi är ett gäng på tre personer som jobbar med att hjälpa kunder och transkriberare med allt de behöver. Vi jobbar normalt vardagar mellan 8:00 och 17:00, men vi kollar även av mejlen på helgerna ifall det har kommit in brådskande ärenden. Trots att vi jobbar 100 % på distans arbetar vi väldigt aktivt tillsammans och hjälper varandra med det som behövs. Vi försöker alltid att hitta de bästa lösningarna både för våra kunder och för våra transkriberare.

 

Fördelar med att vara flera

Vi är flera transkriberareI dagsläget består Transkribering.nu av omkring 30 transkriberare, två administratörer samt Mikael Löfström som driver företaget. Alla anställda har utbildning i och/eller erfarenhet av att arbeta med språk. Vi har bland annat översättare, skrivtolkar och språkvetare. Vi kan leverera större volymer snabbt, och ändå ta tid på oss att vara noggranna. Intervjun gås igenom av minst två transkriberare innan den skickas till dig.

 

Rutiner ger jämn kvalitet

Vi har utvecklat ett gemensamt system för hur vi skriver. Vi utvecklar löpande våra skrivregler så att den färdiga transkriberingen ska hålla en jämn och hög kvalitet, oavsett vem av oss som har transkriberat. Till exempel behandlas skiljetecken, utfyllnadsord och uppräkningar på samma sätt av alla våra transkriberare. Ett exempel är hur vi hanterar ordet “ju”.

Utöver ett ergonomiskt tangentbord och dämpade hörlurar använder vi transkriberingspedaler för att ytterligare förbättra transkriberingarna och hålla nere arbetstiden. Vi erbjuder våra kunder att kostnadsfritt låna diktafonen Olympus DM-650 med tre mikrofoner och bland annat ljudzoom-funktion. Med en bra inspelning blir det ännu enklare för oss att leverera en transkribering av hög kvalitet.

Vi transkriberar kvalitativt och fokuserar på det som faktiskt sägs för att öka läsbarheten. Det innebär att vi tar bort utfyllnadsord, halva meningar och stakningar när dessa inte tillför någonting. Vi har god vana att avgöra när orden tillför något eller inte. Om du önskar kan vi skriva med allting, till och med varje “mm” och andra utfyllnadsord, mot en extra avgift.

Sekretess och säkerhet

Sekretess och säkerhet är väldigt viktigt för oss. Dina filer överförs till vårt ärendehanteringssystem med krypterad överföring, och servrarna finns inom EU. Enbart de som arbetar med filen kan se den. När vi är klara och du har fått filerna raderar vi alla filer från datorerna och från ärendehanteringssystemet. Vårt ärendehanteringssystem hjälper oss även att se till att alla uppgifter blir klara i tid.

Vi pratar inte med någon om intervjuernas innehåll, vad de handlar om eller vem uppdragsgivaren är. Vi har även mallar för sekretessavtal.

Vi har en ansvarsförsäkring hos If Skadeförsäkring. Tack och lov har det aldrig varit aktuellt att använda den, men ifall någonting skulle gå riktigt fel i vårt arbete garanterar försäkringen att du kommer få korrekt ersättning.

Är du orolig för att dina filer på något sätt ska hamna i orätta händer när du laddar upp dem på internet? Med tjänsten supersäker transkribering hanteras dina filer helt offline och riskerar absolut inte att hamna i händerna på hackare.

Vi följer den nya dataskyddsförordningen GDPR. Klicka här för att läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Flexibilitet

Vi är öppna för dina önskemål. Har du speciella krav eller något annat önskemål kring transkriberingen är det bara att kontakta oss så ordnar vi det. Ibland till en liten extra kostnad.

Om du har särskilda önskemål för hur arbetet ska genomföras så ber vi dig att vara mycket noggrann i dina instruktioner så att det inte uppstår missförstånd. En kostnad tillkommer ifall vi får ytterligare instruktioner från kunden efter att arbetet har påbörjats.

Intervjumanual

Det är en konst att göra bra intervjuer. Utöver att du ska bygga en god relation med dina respondenter och se till att samtalet följer en röd tråd, så hjälper vi dig också att genomföra intervjuer som är enklast att transkribera. På så vis får du ut ännu mera av ditt material.

Klicka här för att ta del av vår intervjumanual